Correllengua

20.10.06

Correllengua 2004

*La tardor ens porta les festes i un oratge que convida a eixir al carrer, a passejar, a veure gent. Doncs bé, hui, a més a més, es pot gaudir de literatura. Als arbres no els han caigut totes les fulles, resten penjats poemes que no intenten representar la història d'una llengua ni a cap generació ni cap tema en concret. Són poesies triades d'entre autors contemporanis la gran majoria. Ens agraden i estan ací simplement per a ser llegides.

És una manera de retre homenatge a la nostra llengua, aprofitant el pas de la flama del Correllengua per Carcaixent, el dia en què celebrem la festa del País Valencià, el 9 d'octubre, La flama fa un recorregut per tot el territori en què es parla català, en totes les seues variants, per a defensar i promocionar-ne l'ús en tots els àmbits i exigir-ne l'oficialitat també a Europa.

L'itinerari que hem preparat no té principi ni final, ni s'ha de llegir tot per a estar complet. En aquest díptic tenim numerats els poemes i referenciats els autors i les obres on els podeu trobar, per si us pica el cuquet de la poesia.

Ja sols queda posar-se a llegir. En aquesta ocasió hem tret els poemes al carrer. Esperem que ara entren a les vostres cases.
*
*
Organitzà: Consell de la Joventut de Carcaixent, L'Esclat- Bota-li Foc!, Terra, Colla El Coscoll, Juniors, Bloc Jove i Casal Jaume I-Grup Arrels de Carcaixent.

* Aquest primer any en que s'organitzà conjuntament el Correllengua i l'ofrena a Jaume I, el penó que es deixà als peus de l'estàtua dura hores. Per la vesprada del mateix 9 d'octubre ja l'havien estropeat.