Correllengua

22.10.06

Correllengua 2006


*Amb la ferma voluntat de continuar treballant per la nostra llengua, diferents entitats i col•lectius de Carcaixent ens hem tornat a reunir per presentar-vos una selecció de textos en valencià. Els trobareu sense cap esforç en els arbres que creixen als llocs de pas més concorreguts de la nostra ciutat. Per açò, no cal que feu massa esforç per gaudir-los. Només heu de dedicar-los uns minuts del vostre temps i, cas que us agraden, localitzar l’obra que els conté en alguna biblioteca o llibreria.

En aquesta ocasió, la tercera en què us presentem l’itinerari literari, hem decidit rendir especial tribut al Tirant lo Blanc de Joanot Martorell, que marcà un abans i un després, no sols en la literatura catalana, sinó també en la europea.

De la mateixa manera, aprofitarem l’itinerari per sumar-nos als actes de celebració del centenari del naixement del lingüista Joan Coromines, a qui deguem diferents diccionaris etimològics que ens permeten saber l’origen, de vegades curiós, de les paraules que hui fem servir.

També trobareu poesia contemporània, fragments d’autors locals i altres textos més compromesos.

Com sempre, us recordem que l’itinerari no té principi ni final, i que podeu gaudir-lo de la forma que estimeu més convenient.

Nosaltres us oferim una excusa per llegir en valencià. De vosaltres depén que aquesta excusa done pas a l’hàbit de fer-ho.

Organitzà: Casal Jaume I-Grup Arrels de Carcaixent, Consell de la Joventut Carcaixent, Bloc Jove, Colla dolçainers i tabaleters El Coscoll, Endavant, Esclat-Bota-li foc!, Júniors, Terra i CAJEI.

* Com no podia ser d'una altra forma, aquest any el Correllengua tampoc no ha segut respectat. En aquesta ocasió, per ordre de la regidora Carmen Martínez, del Partit Popular els cartells de l'Itinerari foren retirats de la Plaça Major i impedida la seva instal·lació a la Plaça de la Biblioteca, aduïnt manca de permís. Tan sols quan comprovaren que la burocracia era correcta, és a dir a l'endemà, els cartells retornaren als carrers. Disculpes? cap.